Избрани Новини

ДНП "Рила“ отбелязва Световния ден на водата

Новините

22-03-2019, 09:31

Снимка:

ДНП "Рила"

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес е Световен ден на водата

В посетителските центрове в Паничище и в Самоков има Ден на отворените врати

Дирекцията на НП „Рила“ отбелязва Световния ден на водата с разнообразни инициативи с деца, ученици и посетители.
Днес в посетителските центрове на парка в Паничище и в Самоков ще има Ден на отворените врати. От 9.30 до 17.00 часа експерти ще предоставят информация за Световния ден и материали за Националния парк и околната среда и ще изнасят беседи пред посетителите.
Същият ден от 10.00 часа в ДГ № 9 „Слънце“ – Дупница ще има образователна беседа и занимателни игри с децата от третите и четвъртите групи. Експерт от парковата дирекция ще представи Световния ден на водата на тема „Вода за всички! Всеки е важен!“ водните ресурси и биологичното разнообразие на защитената територия.
От 13.00 часа в ОУ „Неофит Рилски“ – Дупница с тематична беседа ще се популяризира световната природозащитна дата на тема „Вода за всички! Всеки е важен!“. Екозаниманието ще запознае второкласници от училището с богатото водно богатство и уникалното биоразнообразие на Национален парк „Рила“ и ще завърши с ековикторина.
Програмата, посветена на Световния ден на водата, ще продължи от 15.00 часа в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ – Благоевград. Там експерти от Дирекция „НП Рила” ще проведат беседа и интертактивна екоигра с третокласници от благоевградското училище.
Инициативата за отбелязването на Световния ден на водата се поражда през 1992 г. на Конференция на ООН „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро. Генералната асамблея на ООН определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Празникът се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година се организират прояви в цял свят. При отбелязването му се търси връзка с друга актуална тема, която се разглежда и в годишния Световен доклад на ООН за водата. Темата на Световния ден на водата 2019 г. е „Вода за всички! Всеки е важен!“ в съгласие с основния поет от страните ангажимент в Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. - с напредването на устойчивото развитие всеки трябва да има полза.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)