Стартира Национална кампания "Достойните лекари“ 2019

Проектът се провежда за трета поредна година

Днес стартира Националната кампания "Достойните лекари" 2019. Инициативата е вдъхновена от идеята здравните работници в България да получат заслужено обществено признание за своя труд, професионализъм и всеотдайност в ежедневните грижи за нашето здраве.
Проектът е дело на „Фаркол“ и се провежда за трета поредна година.
Може да подкрепите своя любим здравен работник чрез директно гласуване в онлайн платформата „Достойните лекари“. Това може да е Вашето джипи, лекар-специалист, медицинска сестра, акушерка, фелдшер, физиотерапевт, рехабилитатор, лекар по дентална медицина, лаборант от всяко населено място в страната. Петима от номинираните, събрали най-висок вот, ще получат отличие „Достойните лекари“. Те ще им бъдат връчени на работните места – болница, медицински център, групова или индивидуална практика.
Тази година за пръв път ще бъде връчен и специален приз „Болница на 2019 година“. Той ще отиде при лечебното заведение, получило най-голямо доверие от страна на пациентите в рамките на кампанията.
Платформата ще бъде отворена за гласуване до 3 април 2019 г. Награждаването на отличените лекари и болница ще се състои в навечерието на Професионалния празник на здравните работници – 7 април.
Вярваме, че лекарската професия е призвание и избралите да я практикуват в България са преди всичко хора с големи сърца, които денонощно се борят да пазят човешкия живот. Те заслужават да чуят нашите добри думи и нашето „Благодаря“. Нека направим заедно Денят на здравния работник истински празник за нашите лекари!
Медийни партньори на кампания „Достойните лекари“ 2019 са Българската национална телевизия, Дарик радио, сайтовете www.flagman.bg, www.e-burgas.com, www.uniconbg.com и вестник „Фактор“.