Избрани Новини

Задържаха петима от Добринище за дрога

Кокаин, канабис и метаамфетамин циркулират в областта

Различни наркотици са открити в хода на операция за противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, проведена на 15 и 16 март в Благоевградска област.

- За времето от 15.03.2019г. до 16.03.2019г. на територията на Добринище, общ.Банско, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и РУ-Банско е проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, в хода на която са извършени процесуално-следствени действия на четири адреса. Намерени и иззети са около 0,6 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на метаамфетамин, около 81,61 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис,  2 бр. пластики със следи от бяло, прахообразно вещество, което след направен полеви тест е реагирало положително на кокаин и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност. Задържани са 5 лица. В качеството си на обвиняем е привлечено едно лице. Работата по случая продължава.

- От полицейски служители на РУ-Петрич вчера в района на питейно заведение в Петрич е извършена проверка на В.К. /21г./ от с.Беласица, общ.Петрич, при която е намерено и иззето около 0,45 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. В.К. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

- В хода на извършена около 01:30 часа вчера в района на питейно заведение в Петрич проверка на Т.Й. /23г./ от Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е намерено и иззето около 0,43 грама бяло, прахообразно вещество, реагиращо положително на кокаин. Т.Й. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

- Със заповед за задържане до 24 часа, от полицейски служители на РУ-Сандански са задържани двама младежи на 17 години и един на 15 години, и тримата от гр.Сандански. При извършена около 17:55 часа вчера в района на ул.“Македония“ в гр.Сандански проверка на лицата е намерена и иззета около 10,60 грама



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов