45 отбора мериха сили в международния турнир по плуване "Пирин“ в Благоевград

Взеха участие над 500 участници от различни държави

Приключи  трети международен турнир по плуване „Пирин“ в Благоевград. В рамките на два дни плувците показаха много умения, тактика и бързина.
В традиционното издание участие взеха над 500 участници от различни държави. В битка се включиха отборите на „Акулите”, „Августа”, „Белмекен”, „Бриз”, „Боляри”, „ЦСКА”, „Пловдив 2019”, „Младост ’91”, „Славия”, „Спринт”- София”, „Траяна”, домакините на ПК „Пирин” и много други. Общо 45 плувни отбора премериха сили по време на състезнието. Представителите на плувните клубове в тазгодишното издание бяха от 6 възрастови групи, като имаше  представители от родените през 2001 година до категория „Мъже и жени“.
Клубовете участваха с общо 25 състезатели във всички възрасти. Всеки плувец се състезаваше в четири индивидуални дисциплини, както и в щафети.
24 състезатели в три серии се състезаваха на 400 м св.стил  и 400 м съчетано. На 800 м св.стил плуваха 16 състезатели в две серии, които бяха  класирани по най-добри заявени времена от всички категории.  
Парични награди в размер на 200 лева получиха състезателите с най-голям брой точки по ФИНА от три дисциплини, както и техните треньори.
По същия регламент за най-добрите постижения във всички групи бяха връчени купи.
Турнирът се организира съвместно от БФПС, Община Благоевград, ПК „Пирин“ и Спортен комплекс „Пирин“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"