Избрани Новини

Измениха мярката за неотклонение на 24-годишна крадла от парична гаранция в задържане под стража

Тя е обвинена за извършени кражби и за ползване на чужди банкоматни карти в Австрия

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Д.Е.К. от град Левски, на 24 години. 

Тя е обвинена в това, че на 29.09.2017г. и на 14.10.2017 г. в гр. Пашинг Република Австрия, при условията на продължавано престъпление, използвала платежни инструменти – банкоматни карти, без съгласието на титулярите им, като 3 изтеглила сума в размер общо на 3400 евро - престъпление по чл.249, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от НК. Освен това, отнела чужди движими вещи – дамски портмонета и парична сума общо на стойност 333,37 лв. – престъпление по чл.195, ал.1, т.7 вр. с чл.28 вр. с чл.26, ал.1 от НК.

За днешното съдебно заседание не е била редовно призована подсъдимата, т.е. не е била открита на известния й на съда адрес и не е получила призовката си. Поради това, подсъдимата не се е явила и не е даден ход на делото.

Ще бъдат проведени мероприятия за установяване местонахождението на подсъдимата и впоследствие ще се определи следващата дата, на която да се проведе съдебно заседание по делото.

Междувременно, мярката за неотклонение на подсъдимата, която до сега е била „Парична гаранция в размер на 1000 лева“, е изменена в „Задържане под стража“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов