Концерт "Музика, любов и още нещо…" в Кюстендил

Ще участват солисти на операта в Стара Загора

Днес от 18 ч. в Голямата зала на читалище "Братство 1869" Кюстендил ще се проведе класически концерт "Музика, любов и още нещо…" с участието на солисти към Държавна опера Стара Загора: Деси Стефанова – сопрано, Иван Кабамитов – баритон, Петър Кунев – бас и Светлана Денева – на рояла.
Концертът ще ни зареди с пролетно настроение с избрани арии и дуети из опери, оперети, мюзикъли и вечните италиански канцонети.
Солистката Деси Стефанова е родена в Кюстендил. На 10-годишна възраст започва да свири на виолончело. По-късно става член на Симфоничния оркестър към читалище "Братство 1869", с който има редица участия в страната и чужбина. През 2002 г. завършва СУ "Св. Климент Охридски", специалност английска филология. През 2003 се дипломира в ДМА "Панчо Владигеров", специалност класическо пеене и прави своя оперен дебют в ролята на "Царица на нощта" в операта "Вълшебната флейта" от Моцарт в постановка на Държавна опера Стара Загора. Финалист е на международния конкурс Белведере, Виена, 2002г. и лауреат на конкурса Мими Балканска, София, 2002 г.
В периода 2004 – 2006 г. е солист към Държавна опера Стара Загора и участва в постановките: "Риголето" от Верди в ролята на Джилда, "Севилският бръснар" от Росини в ролята на Розина, "Kопринената стълба" от Росини в ролята на Джулия, "Бохеми" от Пучини в ролята на Мюзета.
През периода 2006-2012 г. живее и работи в Италия. Следват редица изяви в Италия, Австрия, Германия, Франция, САЩ и Словения. През октомври 2010 г. Деси Стефанова е гост – изпълнител в ролята на Микаела в постановката "Кармен" от Бизе, по случай откриването на новата сцена на операта в Стара Загора. От 2012 г. отново е солист към Държавна опера Стара Загора.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен