Избрани Новини

Клубът по художествена гимнастикa "Левски"-София спечели купата “Golden Pirin Cup”

Над 430 момичета се състезаваха

Първо място и голямата купа от Втория международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup” бе връчена на грациите от отбор Левски - София. Младите гимнастички показаха сложни съчетания пред публиката в Благоевград.
В тазгодишното издание на спортното събитие съдия бе Камелия Игнатова, световна и европейска шампионка от ансамбъл, съдия международна категория и представител на БОК. За турнира пристигнаха също Лъчезара Пекова и Леонор Божанова от националния отбор на България, както и Рейчъл Стоянова от националния отбор на Македония.
Над 430 грации пристигнаха в областния център, за да премерят сили и да покажат финес, съчетания и нежност. В рамките на 2 дни Благоевград бе домакин на инициативата, превърнала се в традиция за града.
Спонсори на спортното събитие бяха Метро, Хиполенд, Евтерпа, Зайо Байо, Издателство Фют, Екоботълс и др. Те бяха предоставили специални награди за гимнастичките, представили се по време турнира.
Вторият международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”  се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ.
През 2018 година турнирът бе признат като първия  в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май