Избрани Новини

Националната кампания "Бъди войник“ бе в Благоевград /видео/

Зам.министър: "Тя е за душите и сърцата на нашите младежи"

„През последната година и половина ръководството на Министерството на отбраната прояви воля и решимост за преминаване към модернизация и превъоръжаване на Българската армия. Но какво е танкът – огън, броня и войник-сърце! Днес кампанията е за душите и сърцата на нашите младежи. А един войник печели тогава, когато има кауза“. С тези думи заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков се обърна вчера  към жителите и гостите на Благоевград преди концерта на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Събитието бе част от националната кампания „Бъди войник“ на Министерството на отбраната.
„Когато младежите от моето поколение постъпваха в Българската армия, изпращанията се превръщаха в сватби. Ние отивахме в армията с убеждението за това, че честта и достойнството трябва да бъдат защитавани там – в артилерийските полкове, в бойната авиация и военния флот“, каза заместник-министър Величков. Той припомни част от подвизите на българските войници и офицери в миналото и отбеляза, че военната професия дава много възможности за самоусъвършенстване и развитие.
В емоционалното си слово заместник-министър Величков се обърна към присъстващите с думите: „Нека България бъде в сърцата на всички нас!“
На концерта на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили със специалното участие на ансамбъл „Пирин“ присъстваха представители на държавната и местната изпълнителна власт и много млади хора.
Преди това в Благоевград се проведоха информационна борса и показ на въоръжение, техника и оборудване на Сухопътните войски, които бяха посетени от стотици младежи. Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков поздрави военнослужещите, които представиха Българската армия пред благоевградската общественост.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)