Избрани Новини

Шофьор, причинил смъртта на пешеходка, отива на съд

Обвиняемият пътувал с леката си кола до работното си място в с.Кулата

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд П.Д. за предизвикано пътно-транспортно произшествие със загинал пешеходец.

Обвиняемият Д. често пътувал с лекия си автомобил до работното си място – казино в с.Кулата, община Петрич, където работел като крупие.

Вечерта на 6.03.2017 г., както обикновено, той тръгнал за работа, като заедно с него в колата му се возел негов колега. Около 20:44 ч. те се намирали на главен път Е-79, преди пътен възел „Брежани“. Въпреки наличието на пътен знак „В 26“ – забранено движението със скорост по-голяма от 60 км/ч, обвиняемият се движил с 96,3 км/ч.

В един момент, в осветеното пространство на дългите светлини, пред автомобила се оказала пешеходката Р.С. Жената била употребила значително количество алкохол и се движела пеш от с.Черниче, тъй като автомобилът й аварирал със спукана гума.

Възприемайки пресичащата жена като опасност, обвиняемият Д. взел решение да отклони автомобила вляво. Въпреки това колата ударила движещия се пешеходец в лентата към град Сандански. Последвали удари на тялото на Р.С. в предния капак на МПС, челното му стъкло, отхвърлянето и падането му върху асфалтовата настилка.

Обвиняемият Д. спрял автомобила, тъй като усетил удара и с приятеля му слезли от колата. Установили счупване на предното панорамно стъкло, дясното огледало за обратно виждане, вдлъбнатина на капака и паднал преден регистрационен номер. Взели го и продължили за с.Кулата.

По-късно пострадалата Р.С. била намерена върху допълнителна лента за включване от с.Черниче към главен път Е-79, за което бил подаден сигнал. Пристигналият на място екип за спешна медицинска помощ транспортирал жената до МБАЛ - Благоевград, където впоследствие тя починала.

Пристигайки в с.Кулата, колегата на обвиняемия научил от интернет медии за ПТП с пострадала жена, станало на място, на което двамата усетили удар. П.Д. сигнализирал за случилото се на телефон 112, изчакал пристигането на служителите на полицията, като оказал пълно съдействие и доброволно предал автомобила.

Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)