Избрани Новини

Петричани недоволстват срещу смяната на епархийския наместник

Миряните са събрали над 5 хиляди подписа

Недоволството на петричани срещу решението за смяна на епархийския наместник ескалира от няколко дни, информира БНР. Хората са възмутени от унизителния начин, по който е бил освободен уважаваният от всички отец Ангел Кочев и назначението на енорийския свещеник отец Павел, който според тях е със скандална репутация като духовник и като човек. В защита на своя духовен водач миряните са събрали над 5 хил. подписа.

„Духовния мир в района е нарушен и аз бях длъжен да реагирам“, заяви за “Хоризонт“ кметът на общината Димитър Бръчков:

"Нали разбирате какво единение на граждани - от едната страна хората са възмутени от начина на отстраняването, от друга страна, човекът, който наследява поста, който е назначен по-скоро. Ние, като институция, разбира се, това, което направихме - отвореното писмо до патриарха, за да може да уведомим за настроенията, за напрежението, което се създава".

Утре, когато се очаква да бъде обявен новият епархийски наместник, вярващите се събират пред храма “Света Богородица“ в защита на 75 годишния отец Ангел Кочев:

"Подготвил се е граждански комитет от жители на община Петрич протест утре пред храма. Там ще е официалното обявяване на новия епархийски наместник".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов