Избрани Новини

Кои са храните за щастлив живот според китайския календар

Всеки месец отдавайте специално значение на различни храни

Китайската философия за живот е една от най-богатите и много силно разпространени по света. Символиката й обхваща много култури и значения на почти всичко. Едно от най-основните заредени със символика е храната. Ето защо foodpanda подбра храните, които носят късмет според китайския календар. Едно от най-важните неща е всеки месец да отдавате специално значение на различни храни, които са любими на вас и семейството ви.

1. Кнедли - тази храна датира от почти 2000 години. Вярването е, че колкото повече кнедли изядете, толкова повече пари и богатство ще натрупате. Кнедли представляват промяна. Може да ги хапвате задушени на пара или пържени.
2. Цяла риба - когато решите да консумирате риба, е много важно тя да бъде цяла. Яденето на цялата риба би трябвало да консолидира излишъка от миналата година и да ви позволи да я превърнете в още по-голям просперитет през следващата година. Рибата се движи напред, никога назад.
3. Пролетни рулца - пролетта е символ на началото и на новото. Пролетните ролки представляват златни кюлчета, символизиращи богатството. Обикновено те са пържени, но можете да ги печете и да ги сервирате със сос за потапяне.
4. Пекинска патица - кожата на патицата е червена, което е късметлийският цвят в китайската култура. Винаги се сервира свежа бавно печена, тънко нарязана, увита в тънко тесто и гарнирана с сос от хойсин, краставици и лук
5. Омар и скариди - избрана селекция от ракообразни за вечеря. Омар и скариди на тъмна каменна плоча. „Ракообразните като омари и скариди символизират богатството и късмета за Лунната Нова година“, казва шефът Хелън Ан от ракообразния Бевърли Хилс. Изненадващата причина е червеният цвят на китайската Нова година.
6. Юфка - „На китайската Нова година често се сервира юфка, особено дълги юфки, за да се символизира обещанието за дълъг живот“, казва готвачът Сузана Фуо от Суга във Филаделфия. Хората често ще ядат юфка на втория ден от Лунната Нова година за дълголетие. "Те представят вашите надежди и страхове, увиснали в дългата нишка на юфка," според главния готвач Хан Лиджун от ресторант Z&Y в Сан Франциско. "Бъдете сигурни, че ще изтръгнете юфката си или символиката може да работи срещу вас", предупреждава готвачът Лу. Рязането или хапването на юфка би било като да режете живота си наполовина.
7. Торта - Nian Gao или китайска новогодишна торта. Nian Gao е храна, приготвена от глутен ориз и консумирана в китайска кухня. Тортата, наричана също китайска "Гао", звучи като думата за "височина". Според китайските традиции яденето на новогодишната торта е чудесен и щастлив начин да празнувате.
Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)