Г.Георгиев, МГЕРБ: Основната ни отговорност днес е да не допуснем превес на популизма

На предстоящите избори ние трябва да защитим демокрацията“, каза председателят на МГЕРБ

Основната ни отговорност днес е във времето преди два стратегически избора пред страната ни да не допуснем превес на популизма. Трябва да се явим пред българските граждани с резултатите от работата си във всяко едно населено място в страната и за пореден път да затвърдим позициите си и да продължим стабилността в България, на Балканите и в Европа. Това заяви председателят на Младежи ГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев пред над 130 младежи по време на откриването на десетия Зимен университет на МГЕРБ. „Хората, които ще изберем в Европейския парламент, ще могат да отидат там с активите, които Бойко Борисов и България постигнаха по време на успешното българско председателство на ЕС“, подчерта Георгиев. Той заяви още, че младите хора трябва да противопоставят на надигащата се вълна от популизъм, манипулации и фалшиви новини. „Нашите опоненти днес демонстрират пълно пренебрежение към демокрацията и институциите. Това БСП да се превърне на инат от парламентарна в извънпарламентарна партия показва нейната неспособност да защитава интересите на своите избиратели от най-високата трибуна - тази на парламента. Ето защо на предстоящите избори ние трябва да защитим демокрацията и да се противопоставим на фалшивите новини, че България е блато“, каза още председателят на МГЕРБ.
Представителят на фондация „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев заяви, че за тях е отговорност вече 10 години да подкрепят младите и активни хора от ГЕРБ, които искат да работят за развитието на страната си. „За нас е важно да ви дадем възможност да повишавате знанията и уменията си, да сте подготвени и един ден да се включите в управлението на страната максимално подготвени. Сега е времето да придобиете политическа култура и да се формирате като лидери във вашите региони в цялата страна“, подчерта Мирчев.
Символичният домакин на форума в лицето на кмета на Сандански Кирил Котев поздрави младежите с юбилейното издание на Зимния университет на МГЕРБ. „Тук имате възможността да се докоснете до много лектори и да черпите знания, но в същото време ние политиците, които участваме в управлението на страната, да чуем вашето мнение, да получим обратна връзка за управлението, което провеждаме. Помагайте ни за развитието на вашите родни места и региони, учете и мечтайте, за да сте удовлетворени и да постигнете целите, които си поставяте“, заяви Котев.
Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева посъветва младите хора да бъдат активни при търсенето на решения за проблемите на техните родни места. „Заедно можем да продължим да променяме страната ни. Някой ден вие ще поемете щафетата от нас и се радвам, че млади хора като вас имат желание да се развиват и да работят за България. А за последните 10 години България се промени много и младите хора, с които започнахме преди 10 години днес за заместник-министри, депутати, общински съветници", отбеляза Савеклиева.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен