Избрани Новини

Година и три месеца затвор за мъж, извършил измама

Крими

22-02-2019, 13:59

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Потърпевшият „изгорял” с 1 260 лв.

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебно заседание споразумение,  осъдиха мъж на една година и три месеца лишаване от свобода, за извършена измама.

Г. М. се призна за виновен за това, че на 13.10.2016 г. в гр. Велико Търново при условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал у С. М. заблуждение, че ще заплати мобилен телефон „Iphone 6S 16 GB Space Grey MAT 25“ и с това му причинил имотна вреда в размер на 1260 лева.  

На 13.10.2016 г., пострадалият пристигнал на гарата в Горна Оряховица по работа. Трябвало да отседне в хотел за една нощ, но не познавал града и потърсил някой, който да го откара до близък хотел. Така попаднал на обвиняемия и на негов приятел, които били също на гарата. Двамата го закарали до близък хотел. След като се регистрирал и оставил багажа си, му предложили да пият кафе в близко заведение. Там обвиняемият обяснил на пострадалия, че има дъщеря, на която искал да закупи телефон на изплащане, но тъй като имал задължения към мобилните оператори, никой нямало да му продаде. Обяснил, че вноските щял да си ги изплаща сам. Любезно помолил пострадалия той да закупи телефон на свое име, защото нямало кой друг да помоли, а искал да зарадва дъщеря си. След като пострадалият се съгласил, тримата отишли до магазин на аператор във В. Търново. Обвиняемият разгледал телефоните и посочил един марка „Iphone 6S 16 GB Space Grey MAT 25“. Пострадалият поискал от служителката да закупи на изплащане този телефон, като сключил съответния договор, а обвиняемият дал парите за първоначалната вноска. След като излезли от магазина, пострадалият дал на обвиняемия мобилния телефон и документи, като сим-картата извадил и запазил за себе си. След това тримата отишли да хапнат в близко заведение, като обвиняемият платил сметката, заради направената услуга. Веднага след това обвиняемият отишъл в магазин и продал мобилния телефон за 750 лева, а след това не внасял дължимите вноски за телефона, както бил обещал. Обвиняемият е осъждан.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов