Избрани Новини

Банско се представи като топ фестивална дестинация на две изложения

Щандът на Банско бе един от най-атрактивните

С всяка изминала година Община Банско успешно затвърждава своите позиции на туристическа дестинация, както на национални, така и на международни туристически пазари. Курортната община взе участие в две престижни туристически изложения през изминалите дни, където се представи като топ-фестивална дестинация, промотирайки своя летен афиш.
Банско взе участие в информационен щанд на Министерството на туризма на провелото се на 12 и 13 февруари 2019 г. международно туристическо изложение IMTM 2019 в Тел Авив, Израел. Форумът се нарежда на водещо място по значение сред международните борси в региона, като се наблюдава непрекъснато увеличение на броя изложители, професионални посетители и крайни потребители. Основен фокус в него бе зимният и летният туризъм, които са сред най-търсените продукти от туристите в региона. Професионалистите и любителите, които посетиха форума, се запознаха и с културно-познавателните турове и пътувания с цел развлечения, които Банско предлага. Голям интерес за израелските туристи представляват летните активности в частност предпочитания към летните маршрути, които региона предлага, освен многообразието от летни активности. Банско е позната и предпочитана дестинация от израелските туристи. Техният ръст спрямо 2017 г. е 28%, а над 74 000 са нощувките реализирани през 2018 година.
От 14 до 16 февруари в София се проведе 36-тото издание на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО, най- престижния форум в туризма у нас. Тази година в него участваха над 380 туристически компании от 25 държави.
Община Банско присъства със собствен щанд заедно с представители на местния туристически бизнес. Една от основните цели на представянето бе привличането на българските туристи през сезоните, извън зимния, чрез предоставяне на богати възможности за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/Уелнес. По традиция, щандът на Банско бе един от най-атрактивните на форума с организираната дегустация на месни специалитети и автентичен фолклор.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)