Избрани Новини

Белица се преклони пред великото дело на Апостола

Поднесоха цветя пред паметника на Левски

Няма друга личност в нашата история, която да е толкова чиста и свята и за която да се е говорило толкова много с благодарност и обич. Затова в сърцето на всеки българин винаги трябва да има една малка частица от тази искрена благодарност и преклонение пред Левски. Тази малка, искрена частица от българския народ отдаде и малка Белица пред паметника на Апостола на свободата, издигнат от инициативен комитет през 2012 г.
На организираното тържество от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Белица  ученици от училището изнесоха богата програма, свързана с живота и делото на Васил Иванов Кунчев, с ръководител талантливата учителка Валя Чонкова.
От проведения ученически конкурс на тема „Моят разговор с Левски“ бяха прочетени произведенията на ученичките Решиде Муса от XI „б“ , класирала се на първо място за есе и Сали Чирпанска от VII „а“ клас , класирала се на първо място за стихотворение.
На тържеството присъстваха и поднесоха цветя пред паметника на Апостола на българската свобода кметът на община Белица Радослав Ревански и водената от него общинска администрация, ПГ “Никола Вапцаров“ с директор Фанка Къшева и ученици в гимназията, Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ и СУ "Св. св. Кирил и Методий", местни политически партии и граждани на Белица.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)