Избрани Новини

Цвета Караянчева: Няма друга личност толкова нравствено чиста

Участва във възпоменателна церемония за Левски в Петрич

В националната ни памет няма друга личност толкова нравствено чиста, безкористна, принесла себе си в жертва на бъднините народни, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на  възпоменателна церемония по повод гибелта на Васил Левски в Петрич.
Председателят на парламента присъства на ритуала по полагане на венци и цветя в знак на почит към Апостола на свободата.
В словото си пред присъстващите Цвета Караянчева отбеляза, че за българите Левски е мерило за нравственост, национална съвест и човешко достойнство. Дирята, която той оставя е незаличима, а неговата гибел вече близо век и половина ни разтърсва и ни напомня, че с нея са откупени нашите грехове, и свободата – нашата и тази на потомството ни, заяви председателят на Народното събрание.
В историческото ни битие няма друга подобна саможертва – истинска, неподражаема и осъзната, подчерта Цвета Караянчева. Тя припомни думите на Апостола на свободата: „С моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите“.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден