Избрани Новини

Съдят шофьор на автобус, блъснал мотоциклетист

Крими

14-02-2019, 14:07

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инцидентът станал на пътя Дебелец - Килифарево

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор на автобус, нарушил правилата за движение и допуснал произшествие с пострадал моторист.

Обвинението срещу П. Д. е за това, че на 04.04.2018 г. на кръстовище на път Русе-Габрово с път Дебелец –Килифарево, при управление на автобус, нарушил правилата за движение, като преди да започване маневра пресичане на първокласния път, не се убедил, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които минават покрай него – движещият се със скорост 112 км/час, в полагащата му се лента за движение, мотоциклет „Кавазаки“, управляван от И. Д. и не извършил маневрата, като се съобрази с неговото положение, посока и скорост на движение, в резултат на което последвал удар между предна централна част на мотоциклета и дясна странична част на автобуса, като по непредпазливост причинил на И. Д. средни телесни повреди.

 

Обвиняемият на 04.04.2018 г. бил на работа, като управлявал автобус по маршрут В. Търново – Килифарево през гр. Дебелец и обратно. Около 17,35 часа извършвал поредния курс. На кръстовище на път Русе-Габрово и път Дебелец –Килифарево, предстояло да извърши маневра пресичане на първокласния път и спрял. Водачът на автобуса обаче не видял приближаващите коли и предприел пресичане на първокласния път. По това време по него се движел мотоциклет „Кавазаки“, управляван от И. Д., със скорост 112 км/ч., в полагащата му се лента за движение, при максимално допустимо ограничение 60 км/ч. При приближаване към кръстовището видял автобуса и предприел аварийно задействане на спирачната система, но последвал удар между мотоциклета и автобуса. В резултат на удара И. Д. получил средни телесни повреди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов