Избрани Новини

"Blagoevgrad Blues&Jazz“ с нов сайт

Той е по повод петото издание на музикалния фестивал

Нов сайт, представящ Международния фестивал “Blagoevgrad Blus&Jazz” от основаването му до днес, вече е на разположение на почитателите на музиката.  Поводът за създаването на  сайта е петото юбилейно издание на музикалното събитие, което предстои в края на  март. В него  е поместена  пълна информация за изпълнителите, гостували през изминалите издания, както и за тазгодишните участници. Почитателите ще открият още и снимки, запечатили моменти по време на концертите през изминалите четири години. Платформата съдържа още и карта на събитието за 2019 година, информация за билетите и картите, история на всички издания на “Blagoevgrad Blues&Jazz“, както и помощ за гостите на Благоевград, които искат да планират престоя си –  хотели, къщи за гости и заведения /кафенета, ресторанти, барове и дискотеки./
Повече информация може да намерите на https://www.blagoevgradbluesandjazz.com.
Тази година Международният фестивал „Blagoevgrad Blues&Jazz“ ще се проведе в рамките на три вечери, от 28 до 30 март включително. Първата вечер ще се проведе в ДТ „Никола Вапцаров“. За първи път в историята на фестивала ще има класическа вечер. На 29 и 30 март меломаните ще слушат любимите си изпълнители в зала „Орфей“, парк „Македония“ и ще се наслаждават на блус и джаз музика. По време на V-тото издание на Международния фестивал на сцената ще излязат Камерна опера-Благоевград с гост-солистът  Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович. Ще чуем маестро Алекс Зографов, а с него на сцената ще се качат тенорът  Бойко Цветанов и Стоян Бончев. Специална е и блус вечерта. Тя  ще ни срещне с Васко Кръпката и „Подуене Блус бенд“ , които ще отбележат 30 годишен юбилей. Турнето им започва от нашата сцена, а гост е Блусменът на Америка Guy Davis.
V-тото юбилейно издание на Международния фестивал “Blagoevgrad Blues&Jazz” ще закрият Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)