Избрани Новини

ПГМЕТ – Плевен бе регионален домакин на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

Участваха ученици от Плевен, Кнежа и Белене

На 08.02.2019 г. ПГ по механоелектротехника – гр. Плевен бе регионален домакин на станалото вече традиция състезание по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.

В състезанието участват ученици от ХІІ клас, дневна форма на обучение, по професиите „Електротехник“ и „Електромонтьор“ на професионалните гимназии от Западна България, класирани на първите две места от всяка  гимназия от първия училищен кръг и потвърдили участие.

Плевенската гимназия бе домакин на отборите на ПГМЕТ – Плевен, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен, ПГМЕ – Кнежа и ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри“ – Белене.

Състезанието се проведе в обновена компютърна зала, изградена на принципа клиент – сървър с 16 работни станции и високоскоростен интернет достъп.

Надпреварата стартира в 10 часа. Представителят на ЧЕЗ, г-жа Анна Тодорова, приветства участниците и гостите на събитието, раздаде работните материали и инструктира учениците.

Във втори кръг на състезанието се решават две групи задачи – тест от 15 въпроса с множествен отговор и електротехническа задача.

Отборната оценка е средно аритметична на индивидуалните оценки на двамата ученици от съответната гимназия. За национален кръг се класират първите две гимназии от всеки регион.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов