Избрани Новини

Участвайте в дефиле "Уикенд в Пловдив“

Ще се открие изложба на тема "Непознатите къщи в Стария град на Пловдив"

Съвет по туризъм - Пловдив кани за участие в един нов проект, който дава възможност на всеки да се докосне до магията на най-стария жив град в Европа на 8, 9 и 10 март 2019г. Всеки може да прекара един необичаен уикенд, наситен със запомнящи се емоции в Пловдив.
Всеки посетител може да закупи своята гривна от посечените обекти, участващи в събитието и да се наслади на историята и културния живот на Европейската столица на културата за 2019 г. - Пловдив, да посети концерти, спектакли, музеи и галерии, да вкуси от специалитетите в заведенията, да релаксира и пренощува в някой хотел. Гривната дава право на посещение на обектите и да ползва техните атрактивни отстъпки, посочени в брошурата на събитието. Посетителите могат да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали, ресторанти и други, както и да получат промоционални карти или ваучери.
Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация.
Откриването на събитието ще бъде на 8 март /петък/ от 16 ч. в НБ "Иван Вазов" със специална изложба на тема "Непознатите къщи в Стария град на Пловдив".
Тези, които попълнят онлайн анкетата по време на събитието, участват в томбола с награди:
- безплатна нощувка за двама в хотел по избор;
- вечеря за двама;
- билети за двама за спектакъл по избор;
- ваучер с 50% отстъпка за Спа и релакс процедури;
- семеен билет за посещение на музей/галерия по избор.
Това ще е възможност да се отличи най-гостоприемният хотел, музей и културна институция според Вашата преценка.
На официална вечеря на 12 март /вторник/ в КЦ "Тракарт", ще се обявят и раздадат наградите на публиката за „Най-гостоприемният хотел, заведение, културна институция“, определени въз основа на резултатите от онлайн анкетата. Те ще оценят къде са посрещнати най-топло, къде са се чувствали най-уютно, какво ги е впечатлило най-много сред посетените от тях обекти.
Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е неповторимо по рода си събитие, което ще се проведе за втори път на територията на България и е повод за много посетители да станат част от магията на вечния Пловдив. Събитието се организира от Съвета по туризъм – Пловдив в активно сътрудничество с Университета по хранителни технологии – Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, РИМ, РЕМ, Сол Комюникейшънс ЕООД, професионалните гимназии и висшите учебни заведения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)