Избрани Новини

Борци от цял свят идват в Благоевград

Ще се проведе Международен турнир по свободна и класическа борба

Община Благоевград е домакин на 22-рия Международен турнир по свободна и класическа борба „Петко Сираков - Иван Илиев“ за юноши и девойки до 23 години.
Спортното събитие ще се проведе в рамките на 3 дни, от 7 февруари до 10 февруари, в зала „Скаптопара“ в Благоевград. Официалното откриване ще бъде от 16.30 часа днес.
В турнира ще вземат участие спортисти от цял свят. В Благоевград ще пристигнат гости от Япония, САЩ, Индонезия, Грузия, Украйна, Русия, Словакия, Франция, Португалия, Турция, Израел, Косово, Сърбия, България, Холандия, Тунис, Румъния, Македония, Молдова.
България е с много силни позиции в лицето на Валентин Йорданов, който е и  председател на Федерацията по борба. Той е седемкратен европейски и седемкратен световен шампион. Олимпийски шампион е на олимпиадата в Атланта през 1996 г. в категория до 52 кг.
Това е поредното спортно събитие на международно ниво, което се провежда в областния град. Всяка година Благоевград посреща спортисти за държавни, европейски, международни и републикански първенства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)