Избрани Новини

Работниците от завода за волани в Благоевград са в "безсрочен престой“

Обезпокоени са и се чувстват в безизходица

Машинни оператори, логистици, техници, шивачи и специалисти от предприятието за волани в Благоевград получиха заповеди от работодателя, според които от утре са в безсрочен престой, предаде БНР Благоевград. В мотивите на заповедта е разписано, че това се налага поради спрени поръчки и фирмата не може да осигури работа на подчинените си.

Служителите във фабриката казаха за Радио Благоевград, че тези заповеди за безсрочен престой не ги удовлетворяват и не отговарят на техните искания. Обезпокоени са и се чувстват в безизходица.

„Исканията са ни много прости. След като е обявена фирмата във фалит, да ни освободят от длъжност, да ни изплатят обезщетения и да ни пратят на борсата. Ако след това новата фирма и собственик подновят работата във завода, всеки, който желае, да си подаде отново документи за назначаване. Никой не ни казва докога сме в престой. Искаме да дойде Шон Бош, който е собственик на фирмата и да ни обясни, но и днес не се появи.“

В заповедта е записано още, че по време на престоя работниците ще получават същите възнаграждения, каквито са получавали преди влизането в сила на документа.

„Как да сме сигурни, че това ще се случи?“

Припомняме, че в средата на януари фирмата за кожени автомобилни тапицерии и волани ALC обяви, че прекратява изцяло производството си в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)