Избрани Новини

Uva Nestum заряза лозите за здраве и берекет

На площ от 23 дка в комплекса се отглеждат 6 сорта

Бутиковата изба на комплекс Uva Nestum Wine & SPA, която е единствен винопроизводител в долината на река Места, заряза лозите навръх празника на лозарите и винарите Трифон Зарезан. По традиция в чест на Свети Трифон най-опитният лозар на семейството - Атанас Биларев, заряза лозите в масива, окъпа ги във вино и вдигна наздравица за здраве и берекет. Наздравица вдигнаха и гостите, дошли да уважат празника на избата. Както повелява традицията, празникът премина с много настроение, песни и танци.
„За нас лозето и правенето на вино не е просто работа. То е любов към природата, уважение към българските традиции, знание, което сме получили от нашите предци“, заяви Атанас Биларев.
Виното от изба Uva Nestum се произвежда единствено от собствени, натурално чисти лозя, представящи яркия и характерен тероар на Долината на Места. На площ от 23 дка в комплекса се отглеждат сортовете Рубин, Сира, Мерло, Каберне Фран, Каберне Совиньон и Тамянка. Избата е проектирана като бутикова изба за производство на лимитирани серии първокласно вино до 12 000 бутилки на година, които се предлагат единствено в комплекса Uva Nestum Wine & Spa край град Гоце Делчев. Виното на изба Uva Nestum печели признанието на експертите и множество отличия от винени конкурси.  
Хотелският комплекс за винен и спа туризъм Uva Nestum Wine & SPA край Гоце Делчев е носител на престижната награда „Най-добър СПА хотел за 2018 г.“ на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов