Избрани Новини

Шампионска титла спечели Лиляна Питова от Ски клуб Банско

Победата е в първи кръг на Купа Капи

Достойно представяне направиха момичетата от СК "Банско" в стартовете за Купа "Капи" първи кръг, които се проведоха в Банско. При оспорвана борба и спортсменска конкуренция, Лиляна Питова, застана на почетната стълбица в слалома за момичета старша възраст, следвана от Мартина Иванова от Боровец, Анета Христова (Пампорово) и съотборничката си Ива Скабрина.
В слалома за момичета младша възраст, внучката на първия двукратен олимпийски шампион по борба, Боян Радев - Бояна Радева от СК Юлен, даде най-добро време. Нейната съотборничка Виктория Вачева зае второто място, Елена Стоилова - Грийн роуд, се класира трета, а Ивана Пармакова от СК „Банско” зае почетното четвърто място.

Състезанията за купа "Капи" се провеждат в чест на Димитър Думанов - Капи, който беше един от най-изявените скиори на Банско. Той е дългогодишен национален състезател по ски-алпийски дисциплини, постигнал значителни успехи в България и чужбина. След трагичната смърт на Думанов, негови приятели и близки решават в негова памет да учредят и организират ежегодно състезание по ски-алпийски дисциплини за деца, наречено купа "Капи". Първото състезание се провежда през месец април 1998 г. на пистата в местността "Шилигарника", в което участват само деца-скиори и ветерани от Банско. От следващата година купа "Капи" влиза в националния календар от състезания по ски-алпийски дисциплини за деца на Българската федерация по ски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов