Избрани Новини

Сравнително топло ще бъде времето през седмицата

Във вторник ще се усили южният вятър

Динамично и сравнително топло за края на януари и началото на февруари ще се задържи времето през следващите дни. Във вторник в източната половина от страната ще се усили южният вятър и дневните температури там ще са високи: над 10°, на места до 15°; по ниски ще остават в Западна България, особено в северозападните райони, където има снежна покривка.

От вторник, главно в Западна и Централна България, ще започнат и превалявания, предимно от дъжд, в планините - от сняг, по-съществени във вторник в югозападните райони, а в четвъртък – в Централна България. В северозападните райони, а в нощните часове и по високите полета на Западна България, е възможно дъждът да се примесва и временно да преминава в сняг, с по-голяма вероятност към четвъртък-петък, когато вятърът временно ще е от запад-северозапад и с него в страната ще проникне по-студен въздух.

До петък по-малка е вероятността за валежи в източните райони, а в петък ще превали и там, с тенденция към спиране. През почивните дни ще е без валежи, отново ще се усили южният вятър и дневните температури ще се повишат, по-съществено в Източна България, информира дежурният синоптик от НИМХ Анастасия Стойчева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов