Избрани Новини

"Малко комедия" ще гледат в Сандански

Пиесата се играе от 18:30 ч. в Дома на културата

Днес от 18:30 ч. в Дома на културата - град Сандански гостуват Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански в постановката „Малко комедия“.
Това е не е една, а цели две обединени театрални пиеси: „Предложение” и „Мечка” по текстове на гениалния руски автор А.П. Чехов с режисьор Борислав Чакринов. Продукцията е на театрална къща „Viva Arte“ София
В ролите влизат едни от най-успешните български актьори - Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански, а техните герои ни карат да се замислим кое е важно в живота и какви ценности ни ръководят.
В комедията „Предложение” на преден план излизат гордостта, инатът и копнежът за истинска любов, която да не е подчинена на материални ценности. Героите не осъзнават, че житейското им време изтича твърде бързо, че човешката близост и добрите отношения могат да станат жертви на тяхната безсмислена опърничавост.
Комедията „Мечка” разказва шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб покойния си съпруг, но не успява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на семейството. Двамата се сблъскват в абсурден спор за любовта: кой е по-верен и постоянен – мъжът или жената. След безкрайни спорове двамата герои се влюбват и с шеметно колебание напред-назад, предизвикано от горещото привличане един към друг, се събират.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов