Кабинковата въжена линия в Банско днес няма да работи

Причината е в усложнената обстановка в Ски зоната

Скъсани кабели на електропроводи затрудняват движението по няколко пътни участъка в Благоевградска област, информира БНР. Обилен сняг продължава да вали в планинските райони на областта. Обстановката се усложнява. 

Снегът е скъсал кабели на електропровод, които са паднали на пътното платно в местността „Момина кула“ по пътя Банско - Гоце Делчев. Часове продължава работата на екипите на ЧЕЗ, а полицията регулира движението само в едната лента. Скъсани кабели със средно напрежение има и по пътя Елешница-Разлог. Заради продължаващия снеговалеж в планинските райони, над 30 машини почистват пътните артерии. Затворени за камиони над 12 тона са проходите Предел и Папаз чаир, където има много паднали дървета. Движението в тези райони е затруднено и опасно, предупреждават от областно пътно управление. 

Заради усложнената обстановка от Ски зона Банско информират, че днес кабинковата въжена линия няма да работи. Постоянно се почиства пътя към планината, движението по него обаче е възможно само със вериги.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"