Избрани Новини

Бабино хоро се залюля в Разлог

211 бебета са се родили миналата година в общината

Днес отбелязваме Деня на родилната помощ. Този ден е обявен за празник през 1951 г., а оттам и на акушерите и гинеколозите. 211 бебета са се родили за изминалата година в община Разлог. 153 от тях са жители на Разлог, между които и три двойки близнаци. Началникът на отделението д-р Радка Божикова и нейният екип посрещнаха днес на работното си място инж.Красимир Герчев, кмет на Община Разлог и инж.Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности. Инж.Герчев пожела на целия екип крепко здраве и спорна работа през цялата година.

Първото бебе на Разлог за 2019 г. е Петя Самарджиева, нейни родители са Боряна и Иван Самарджиеви. Последното бебе за 2018 г. е Георги Стоянов, Атанас и Спасимира Стоянови са щастливите родители. Двете бебета и техните родители получиха подаръци от кмета инж.Красимир Герчев на тържество в многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“. Кметът поздрави родителите на всички новородени през годината за щастието, с което са се сдобили и пожела на тях и семействата им да бъдат здрави, щастливи и сплотени. След тържеството баби с новородени, родители, роднини, екипът на Родилно отделение - Разлог, ръководството на общината се хванаха на дългоочакваното Бабино хоро.
Бабинден е един от най-масовите празници в Разлог. Най-атрактивно е традиционното Бабино хоро на централния площад в града. Бабите, облечени в красиви разложки носии, носят внучетата на гърба си в така наречената цедилка. По стара традиция децата, родени през изминалата година, са окичени със здравец, увит с червен конец и златна паричка за здраве и дълголетие на малките.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)