Избрани Новини

Ще бъде ли чут кметът на Банско?

Трябва да се променят текстове в Закона за защитените територии и в Закона за горите

По повод решението на ВАС относно НП Пирин, кметът на Община Банско Георги Икономов коментира на страницата си във Фейсбук:

Има един неоспорим факт - ВАС окончателно отмени решението на Правителството от края на миналата година, с което бяха приети промени в Плана за управление на НП Пирин. Тази развръзка е разочароваща и в ущърб  преди всичко на местната общност, на хората и бизнеса от целия регион, зад чиито интереси винаги съм заставал. Винаги съм отстоявал също спазването на един разумен баланс по отношението на екологията.
Но също така е и факт, че съдът отсъжда на база на съществуващото законодателство.
След решението на ВАС, все по-ясно става, че повече от спешно е предприемането на промени в законите, които засягат уреждането на тази материя. В противен случай, развитието на зимния туризъм е застрашено и ни очаква застой.
Отдавна твърдя, че за окончателното разрешаване на тези спорове, би трябвало да се променят текстове в Закона за защитените територии и в Закона за горите.
И парламентът би трябвало да реши в каква посока....
Не е нормално по един и същ текст да има коренно различни съдебни решения. В редица мои изявления съм го твърдял и ще продължавам да го твърдя. Дано този път да бъда чут!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов