Избрани Новини

Община Благоевград подкрепя местния бизнес

Бившите черешови градини край града ще станат мини индустриална зона

Община Благоевград е готова да стартира необходимите процедури, за да удовлетвори исканията на представители на местния бизнес за терени, където да развиват своята дейност. Има конкретни запитвания на предприемачи, които търсят парцели от по 10-15 декара, за да направят своите бази в тях.
„За да подпомогнем местния бизнес, смятаме да превърнем бившите черешови градини край града, които са на площ от 115 декара, в мини индустриална зона. Защото голям проблем се оказва и за местните бизнесмени, и за привличането на нови инвеститори липсата на големи общински терени и на достатъчно работна ръка”, каза на пресконференция днес кметът на община Благоевград  д-р Атанас Камбитов.
Той уточни, че е възможно някои инвестиционни проекти с голямо обществено значение да се осъществят и в района на бившата казарма. Общината е собственик на 62 декара от някогашния военен имот, който получи след 6-годишни преговори с Министерството на отбраната.
Кметът коментира и новината за смяната на собствеността на ски център „Картала” в Рила планина, където общината има 8% дял във вид на апортна вноска. „Все още не знам дали всичко е приключено по сделката. На неофициална среща новите собственици ме увериха, че имат сериозни инвестиционни намерения. Моето мнение е, че трябва да се даде ски центърът на концесия поне за 30 години, защото всеки инвеститор търси някаква възвръщаемост на своите инвестиции. Що се отнася до общината, то тя ще изпълни своя ангажимент за изграждането на пътища и паркоместа в района на ски центъра”, заяви Атанас Камбитов.
Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)