Избрани Новини

Предадоха съд двама за влизане в чуждо жилище, заплаха за убийство, отвличане и нанасяне на телесна повреда на жена

Крими

15-01-2019, 16:32

Снимка:

ПРБ

Автор:

ruseutre.bg

Всичко от Автора

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура –Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама за влизане в чуждо жилище, заплаха за убийство, отвличане и нанасяне на телесна повреда на жена.

Обвиненията срещу М. С. и Р. С. са за това, че на 30.08.2016 г. в гр. Борово, обл. Русе, в съучастие влезли в чуждо жилище,  ползвано от Д. Й., като деянието е извършено нощем и от две лица /престъпление по чл. 170 от НК/, заканили се с убийство на три лица /престъпление по чл. 144 от НК/, в съучастие отвлекли  М. Й. /престъпление по чл. 142 от НК/ и за това, че същия ден в гр. Борово и в землището на с. Младен, обл. Габрово, в условията на повторност и в условията на продължавано престъпление, причинили средна телесна повреда на отвлечената жена /престъпление по чл. 131, вр. чл. 129, вр. чл. 26 от НК/.

Обвиняемият Р.С. и пострадалата М. Й. живеели на семейни начала в дома на мъжа в с. Добромирка, но през август 2016 г. отношенията между тях силно се влошили и тя напусне семейното жилище, като се върнала в дома на майка си в гр. Борово.

Р.С. решил принудително да върне жена си, като я отвлече от дома на майка й. Вечерта на 29.08.2016 г., заедно с брат си – обвиняемия М. С. и техен братовчед отишли в гр. Борово и паркирали автомобила пред къщата на майката на пострадалата. Двамата братя влезли в сградата и заплашили хората, че ще ги убият. Същевременно, Р. С. хванал М.Й. за косата и започнал силно да я дърпа, удря и влачи към вратата. Жената се съпротивлявала, затова М. С. й нанесъл силен удар с бухалката в лявата ръка, при който я счупил. Двамата обвиняеми изблъскали жената и я вкарали в колата. Откарали я в  с.Добромирка, в дома на Р. С., където били майката и сестрата на обвиняеми. После двамата извели пострадалата  от къщата и я откарали до чешма, в землището на с. Младен, обл. Габрово, където й нанесли жесток побой. След като видели, че не може да стои изправена, двамата отново вкарали пострадалата  в автомобила и се върнали в с. Добромирка.  Междувременно роднините на отвлечената жена подали сигнал на тел. 112.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов