Избрани Новини

Край на гратисния период за винетките - шофьорите вече ще бъдат глобявани

Очаква се пикът на купуването на винетки да е в края на месеца, когато ще изтече валидността на повече стари хартиени стикери

Днес изтича гратисният период, в който шофьорите без винетки нямаше да получат глоба. Така всеки, който шофира по републиканската пътна мрежа, без да е платил винетна каска вече ще бъде глобяван, като санкциите варират от 300 до 3 000 лв.

Електронните винетки бяха въведени от 1 януари 2019 г. без да се променя цената им, припомня tribune.bg. Те бяха пуснати в продажба още на 17 декември. В началото на годината възникнаха проблеми с купуването на е-винетки. Това бе и причината да се въведе гратисен период. 

Очаква се пикът на купуването на винетки да е в края на месеца, когато ще изтече валидността на повече стари хартиени стикери. До тогава електронна винетка ще може да се купува от 4 500 точки в страната – през сайта www.bgtoll.bg, през терминали за самотаксуване, в големите вериги бензиностанции, в магазини, в Български пощи и други. Работи се и по идеята е-винетка да се купува от банкомат.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов