Избрани Новини

Белгия ни обяви за зимната Ибиса

Анализът се базира на данните от най-голямата търсачка в света за почивки

Нова класация определи Банско за най-изгодния зимен курорт в цяла Европа, информират от banskoski.com. Любопитното в случая е, че проучването е на медиите в една от най-непланинските държави на континента - Белгия, където са ситуирани главните институции на ЕС. Анализът на тамошните издания е повече от авторитетен и абсолютно меродавен, защото се базира на данните от най-голямата търсачка в света за осигуряване на почивки – Hometogo.com.
Отбелязва се, че за 4-членно семейство цената на седмична ваканция в Банско е 450 евро (877 лв.), а в Пампорово за същото време ще ви вземат 500 евро (975 лв.).
Най-скъпо в Европа очаквано е в Швейцария, където за четирима са нужни 2706 евро (5277 лв.), или 451 евро на ден, колкото излизат всичките 6 нощувки тук. Уточнява се, че в посочените цени не са включени средствата за наемането на ски, картите за лифт и разходите на пистите.
След събитията от началото на десетилетието в Северна Африка и атентатите в Египет, Тунис и Мароко - обичайни места за отдих на белгийците, медиите в страната все по-често препоръчват почивките в България и конкретно в Банско, което е определяно като новата Ибиса. В статиите по темата се разказва за „квалитетни напитки, отлична храна, приказни места, ниски входни такси за нощни клубове и целогодишно празнично настроение“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов