Избрани Новини

Втората ракета на България Димитър Кузманов пристигна в Благоевград

Известният тенисист и благоевградски деца играха тенис

Втората ракета на България Димитър Кузманов пристигна в Благоевград, преди участието си в турнира Sofia Open, за да играе тенис с деца в зала „Скаптопара“. Той бе приветстван от заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която му пожела успех и от името на кмета д-р Атанас Камбитов. „Благодаря на организаторите, които избраха да промотират Sofia Open и тениса именно в Благоевград. Нашият град има с какво да се гордее по отношение на този спорт. Сигурна съм, че тук в тази зала има едни бъдещи шампиони. Надявам се с днешната инициатива още деца да бъдат привлечени към тениса и да започнат да тренират. Ролята на общината е да създава условия, стараем се да има все повече терени, на които децата да спортуват, включително и тенис. Всичко това е заложено в Инвестиционната програма на Община Благоевград“, каза заместник-кметът Христина Шопова. От своя страна Димитър Кузманов благодари за подкрепата на Община Благоевград.
В зала „Скаптопара“ бяха изградени мини кортове, на които известният тенисист и децата на Благоевград играха тенис. В демонстративната игра участие взеха и малчугани от ДГ „Цинчец“ и ДГ „Детски свят“. Децата получиха и автографи.
Изключително силното четвърто издание на турнира е от 3 до 11 февруари. Мико покани лично благоевградчани да се насладят на играта на звездите от световния елит и да подкрепят българите в София.
Кузманов заминава за турнири във Франция за старта на сезон 2019, но точно преди това ще зарадва любителите на тениса и децата на Благоевград. По време на срещата беше разиграна и томбола, от която участващи спечелиха билети за всички състезателни дни от Sofia Open 2019.
Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) са сред големите звезди, потвърдили участие.
Освен Вавринка, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, в „Арена Армеец“ ще играят и: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).
За много силното четвърто издание на Sofia Open участие заявиха още Мартон Фучович (Унгария), Андреас Сепи (Италия), Мартин Клижан (Словакия), Адриан Манарино (Франция), Матю Ебдън (Австралия), Робин Хаасе (Холандия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матео Беретини (Италия), Ян-Ленард Щруф (Германия), финалистът в София от 2018 г. Мариус Копил (Румъния), шампионът от третото издание в България Мирза Башич (Босна и Херцеговина), Денис Истомин (Узбекистан) и Ласло Джере (Сърбия).
Българските любимци Адриан Андреев и Димитър Кузманов се включват с „уайлд кард“ директно в основната схема на турнира и разчитат на българската публика за мощна подкрепа в „Арена Армеец.“ Билетите за Sofia Open 2019 са в продажба в мрежата на Eventim.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов