Над 20 хил.лв. събраха хотелиери и ресторантьори в Сандански

Средствата са за възстановяване на читалището в Мелник и парка в Сандански

Над 20 хил.лв. бяха събрани в рамките на традиционния благотворителен бал, който Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански организира в дните преди коледните празници. Средствата ще бъдат разходвани за възстановяване на читалището в Мелник и за облагородяване на парка Свети Врач. Сред официалните гости бяха кметът на Община Сандански Кирил Котев, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, общински съветници, кметове, представители на Българската православна църква и др.
Кметът Котев поздрави гостите и им пожела светли празници. „Постигаме все по-сериозни резултати през последните години, а с обединените ни усилия Сандански ще се утвърждава като още по-добро място за живеене и една от най-добрите туристически дестинации“, каза още той. Градоначалникът благодари и на организаторите, че тази година се набират средства за две каузи, които са много важни за цялата община.
„Всички присъстващи на това събитие имаме една основна цел – Сандански да се развива, да бъде още по-добро място за живеене и повече млади хора да остават тук. И самата инициатива, която ни обединява тази вечер доказва, че всички ние искаме да участваме в този процес“, каза Александър Манолев. Той обърна внимание и на още една благотворителна инициатива, която е започнал – децата на Сандански и изрази надежда, че тя също ще генерира по-широка подкрепа в бъдеще. „През 2017 г. отличихме някои от най-изявените деца от общината, а тази година организирахме седмица на безплатното детско кино, която мина при огромен интерес“, допълни Александър Манолев и подчерта, че за да имаме бъдеще като общество, трябва да обръщаме най-голямо внимание на децата.
В рамките на събитието бе проведен благотворителен търг, от който бяха събрани голяма част от средствата. Гостите имаха възможност да направят и анонимно дарение или да се включат в благотворителната томбола. Кметът Котев закупи икона на Св.Георги в рамките на благотворителния търг, която бе дарена за храма в с.Левуново. Заместник-министър Манолев също закупи икона на Света Богородица, която обяви, че ще бъде дарена на новостроящия се едноименен храм в с.Катунци.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"