Избрани Новини

"Коледария" се завихри в Белица

Наградени бяха победителите в конкурса "Моето вино е най-доброто“

„ Коледария - 2018” в Белица започна с тържественото пристигане на Дядо Коледа на площада със специална кола и с голям чувал подаръци за послушните деца на Белица. Преди да раздаде подаръците, добрият старец поздрави всички граждани и гости на тържеството с Рождество Христово и пожела на всички да бъдат здрави, да носят светлина в душите си и да имат прекрасни преживявания с любимите хора. Да пазят коледния дух в сърцата си през цялата година.
Приветствено слово от името на Община Белица поднесе и зам.кметът на общината Сабит Гагъм. Той пожела на всички весела и щастлива Коледа, а настъпващата 2019 г. да бъде добро начало за едно по-добро бъдеще.“
Градският площад – сърцето на Белица, бе огласен от песните и танците на самодейните творчески групи при читалище „Георги Тодоров 1885“ – Белица. Наградени бяха и победителите в конкурсите „Моето вино е най-доброто“. За най-добро червено вино жури в състав Никола Лазаров – председател и членове Георги Георгиев и Иван Тричков определиха: на 1-во място Иван Мадолев, на 2-ро място Стефан Мадолев и на 3-то място Веселин Веселинов. За бяло вино бяха отличени: първо място за Георги Мадолев и второ място за Стефан Зотев.
В конкурса за „Най-атрактивно украсена коледна къща“ жури в състав: заместник-кметовете на Община Белица Сабит Гагъм, Иглика Аврамова, Красимира Мавродиева и ст.специалист “Хуманитарни дейности“ Крум Попов, отличиха на първо място къщата на Георги и Елена Пенчови, на второ място къщата на инж.Иван Богданов и д-р Лиляна Самарджиева и две трети места на Дарчо и Вили Златанови и Васил и Мария Галеви.
Благотворителен базар представиха ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ -  Белица с ръководител Мария Чорбаджиева. Със събраните средства ще бъдат закупени продукти и дарени на хора в неравностойно положение.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)