Избрани Новини

Коледната къщичка пред Общината ще работи и на коледните празници

На място се продават ръчно изработени коледни играчки и украси за елха

В дните на Коледа – 24, 25, 26 декември, Коледната къщичка пред Община Пловдив ще продължи да работи, без да спира. За радост на пловдивчани и гостите на града на място се продават ръчно изработени коледни играчки и украси за елха. Уникални картички, магнити и хартиени снежинки могат да зарадват малки и големи.
Община Пловдив и дирекция „Социална политика“ приканва всеки, който желае, да закупи от изделията.
Набраните средства от продажбата на играчките и украшенията ще се ползват от общинските социални услуги и институции за разширяване възможностите за социална интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в програмите за арт-терапия.
Целта е, разбира се, повече от благотворителна и е в полза на „Ателие за стъклени вълшебства” към Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „Св.Врач”.
Магнитите за хладилници и керамичните висулки са направени от работещите в ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“, което беше създадено преди няколко месеца по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 - 2020 г., приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване”.
Социалната коледна къщичка ще работи до 5 януари 2019 година и всеки желаещ да подпомогне социалната кауза може да се включи, като закупи коледна играчка или украса за дома.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов