Избрани Новини

Ансамбъл "Пирин“ и ансамбъл "Добруджа“ излязоха "Заедно на една сцена“

Фолклорните ансамбли представиха най-емблематичните си творби

 Ансамбъл „Пирин“ и ансамбъл „Добруджа“ излязоха на една сцена, за да пресъздадат богатството на българския фолклор.
Фолклорните ансамбли представиха най-емблематичните си творби, преплитащи в едно традиционна българска музика, народни танци и коледен дух. Музикантите успяха да завладеят публиката на празничното събитие.
На сцената излязоха незабравими солисти, танцьори, творци, ръководители и основатели на съставите. Музика, ритъм и темперамент се носеха от изпълненията на артисти от началото до самия край.
Изпълненията на емблематичните ансамбли „Пирин“ и „Добруджа“  бяха представени в два концерта. Първият започна в 18:00 часа, а вторият непосредствено след това, в 20:00 часа. Зала „Яворов“ бе препълнена от фенове и ценители на този вид творчество и култура.
Представените концерти са част от Коледния фестивал, организиран от Община Благоевград. Тази година фестивалът преминава под мотото „Следвай звездата, озари пътя!“.
От момента на създаването си ансамбъл ”Пирин” има  над 7000 концерта пред повече от 6 милиона зрители и слушатели у нас и в 60 страни по всички континенти на света. Благоевградските музиканти, солисти и танцьори са гастролирали на десетки световно известни сцени и са изправяли на крака публиката в най-големите градове.        
Ансамбъл „Добруджа“ получава висока оценка и известност в цялата страна. Неговите гастроли предизвикват възторг и възхищение сред специалистите и сред публиката на повече от 20 страни на света. Участва и в Международния детски танцов фестивал „Утрешният мир започва с днешното приятелство“, проведен в Силистра, в Международния детски фолклорен фестивал в Измир, Турция, в Международния фестивал „Цветята на Барагана“ в град Слобозия, Румъния и други.

 Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден