Сандански очаква коледните и новогодишните празници

Коледно шоу за деца на 25 декември ще се състои

В края на една успешна за община Сандански година, културната програма за периода 25.12.2018 г. – 31.12.2018 г. отразява традиционните събития и чествания в християнския и националния календар, като особен акцент ще бъде поставен на 25 декември – Коледа.
С Коледно шоу за деца на площад „България“ на 25 декември от 12:00 ч. ще започне истинско забавление и детски игри. Самият Дядо Коледа ще посети Сандански и ще забавлява всички деца, които го очакват.
В празничния ден ще има много игри, музика и танци, изненади и подаръци.
Станал вече традиционен, за 26-ти път община Сандански ще избере Цар на виното. Празникът, посветен на напитката на боговете, ще се състои на 29 декември, от 12:00 ч. на пл.„България“. Преди това – на 26 декември и в село Калиманци подготвят празненство, посветено на виното със свой Празник на виното.
Новата 2019 г. община Сандански ще посрещне с много музика, танци и заря. За всички, празнуващи на пл.„България“, от 23:45 ч. ще започне празничен концерт с участието на Теди Еротеева и Карамфил Божиков. С чаша шампанско в ръка и пищна заря кметът на община Сандански Кирил Котев ще отброи последните секунди до настъпването на новата 2019 г.
Основна цел на програмата е обединяване на гражданите на община Сандански около идеята за моралната сила на християнските ценности и тяхното празнично посрещанеСнимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково