Избрани Новини

Апелативният съд остави зад решетките Димитър, който изнасили и задуши баба Петра от Бяла черква

Крими

20-12-2018, 12:15

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Определението е окончателно

След проведено открито съдебно заседание, състав на Апелативен съд – Велико Търново потвърди определение на Окръжен съд – Велико Търново по ЧНД 458/2018 г., с което по отношение на обвиняемия Димитър Георгиев (р.2000г.) от гр. Бяла Черква е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, във връзка с повдигнатото на същия обвинение по чл. 152 ал. 4 т. 4 – изнасилване, представляващо особено тежък случай, в следствие на което е настъпила смъртта на пострадалата -  70 - годишна жена от гр. Бяла Черква.

Въззивното дело беше образувано на основание въззивна жалба от защитника на обвиняемия срещу определието на Окръжния съд, поддържана в съдебното заседание. Защитата е изложила съображения, че първоинстанционният съд е постановил своето определение, като е отчел обстоятелства, като младата възраст на обвиняемия, чистото му съдебно минало и наличието на постоянен адрес. Защитата искаше отмяна на определението на ВТОС и налагане на мярка „домашен арест“ на подсъдимия.

Съставът на Апелативен съд – Велико Търново днес е счел, че първоинстанционният съд е анализирал всички доказателства по делото в цялост и споделя изцяло изводите му по отношение необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което счита жалбата за неоснователна и като такава я оставя без уважение.

Определението на Апелативен съд – Велико Търново е окончателно и не подлежи на обжалване.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов