Избрани Новини

Жирардели: Не съм казал, че притежавам "Юлен”, защото никой не ме е питал

Легендата на ски спорта се оказа мажоритарен собственик на дружеството

„Придобрих мажоритарния дял на фирмата „Юлен” от 2016 г. Не съм го казал още тогава, защото никой не ме е питал”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” легендата на ски спорта Марк Жирардели. Той поясни, че е купил фирмата от „един фонд”, чието име нямал право да оповестява, защото е подписал декларация за конфиденциалност. Въпросният фонд искал да си запази дяловете, но не го направил заради създаденото напрежение.
Марк Жирардели е мажоритарен собственик на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско
С Цеко Минев ни свързват общи хобита – караме ски, обичаме природата и планината”, каза още Жирардели.
Той обясни, че процедурата по изкупуването на „Юлен” е продължила дълго време.
„Още през 2012 г. си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма. Но цялото проучване на правните и икономическите показатели се извършва няколко години. В крайна сметка успяхме. Цената беше интересна за мен”, коментира скиорът.
Той бе категоричен, че в Бнаско не е построено абсолютно нищо без разрешително. Но втори лифт трябвало да бъде изграден.
„Срам ме е да казвам, че 10 години не може да се направи и не можем добре да си обслужваме клиентите, защото те висят по 2 часа на опашка, за да се качат на лифта. Искаме Банско да стане известен на целия свят”, коментира Жирардели.
Той не изключи възможността да инвестира и в други големи проекти у нас.Топ Новини

Снимка на Деня

Аспарухово отбеляза Кръстовден