Избрани Новини

Усилено се изгражда пътят от Струмяни до бъдещия ГКПП Клепало

Вече е почти готова 24-километровата отсечка от Микрево до местността "Студената вода“

Усилено се ремонтира пътят от Струмяни до бъдещия граничен пункт Клепало с Република Македония, информира БНТ. Вече е почти готова 24-километровата отсечка от село Микрево до местността „Студената вода“. Остава да бъде проектиран и изграден последният 7-километров участък до граничния пункт. Хората от околните села са доволни, че осеяният от години с дупки път до населените им места вече е в много добро състояние.
Жителите на планинските села в тази част на Малешевието от години се оплакваха от лошото състояние на пътя. Още не могат да повярват, че пътните им кошмари вече са отминали.
Любен Мицев: Пътят е идеален, перфектен е, пътува се с удоволствие. Колите се запазват, настроението е друго даже... Тука не се идваше, не беше възможно. Аз го пътувам през 5 дни 7 години заради мойта майка.
Венцислав Янев: Хората се връщат по селата да видят близки, роднини, да си подобрят къщичките, които беха изоставени, и сега вече съвсем друг е районът. Районът се променя с дни.
Перастия Терзийска: Петък вечер като дойде, колите са - пълно е тука, а преди не можеха, колите си развалиха...
За шофьорите на автобуси, които обслужват линиите до тези села, също промяната е значителна. Особено в най-тежката доскоро отсечка от разклона за село Цапарево до местността „Студената вода“.
Иван Петров, шофьор: Знаеш ли колко се пътуваше от разклона за Цапарево до тука? Половин час нагоре-надолу. Как искаш така. Включваш на първа, пускаш съединител, спирачка и чекаш колата да мине дупките и тогава да продължиш нататък. А сега се пътува не повече от 10 минути.
С изграждането на пътя местните хора очакват да се сбъдне още една тяхна мечта - да заработи близкият граничен пункт Клепало с Република Македония. По думите им от македонска страна също ремонтират пътната отсечка до пункта.
Емил Илиев - кмет на община Струмяни: Самото откриване като финална права да кажем, че е договорено за 2020-а година. Надяваме се и по-скоро - 2019-а да видим предсрочното му откриване.
Към средата на следващата година се очаква да приключи проектирането и да започне строителството на последния 7-километров участък до бъдещия пункт Клепало.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)