Избрани Новини

Пет кражби станаха в Пловдивско

Разкрити са 11 престъпления

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР-Пловдив са регистрирани 13 криминални престъпления – 5 кражби, 2 притежания на наркотици и 6 други. Разкрити са 11 престъпления.

Пловдивчанин съобщил в полицията за кражба от дома му. Пред служители на Първо РУ потърпевшият разказал, че в нощта срещу четвъртък неизвестен извършител влязъл през незаключена входна врата и задигнал кожено яке и дамска чанта с около 250 лева, документи за самоличност, банкови карти и други вещи. На адреса е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. 

За броени часове служителите на реда в Асеновград разкриха автор на домова кражба. Вчера в районното управление бил подаден сигнал, че за времето от 2 часа до 3.30 часа от частен адрес били отнети 250 лева, след разбиване на прозорец. При организираните незабавни действия същия ден бил задържан 26-годишен криминално проявен и осъждан местен жител. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Криминално проявен се озова в полицейския арест за поредно посегателство. Вчера първомайски полицаи задържали 23-годишен жител на село Белозем, откраднал в средата на октомври кобила с конче от имота на собственик в село Градина. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в прокуратурата.

Непълнолетен е привлечен като обвиняем за грабеж в Пловдив. В хода на проведено разследване служители на Четвърто РУ събрали доказателства, че в средата на април т.г. на ул.„Капитан Райчо“ 17-годишно момче отнело от жител на областния град портфейл с пари и лични документи.   Вчера на тийнейджъра било повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от НК. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.  



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов