Избрани Новини

Изложба представя легендарната Невена Коканова в галерията на открито в Градската градина

Трябва да се пази паметта за такива личности, каза при откриването на изложбата доц. д-р Тодор Чобанов

"Радвам се, че изложбата за Невена Коканова се представя в Градската градина и така добре хармонизира на това емблематично място за култура и духовност. Поколения наред са израснали с образа на Невена Коканова и всички тинейджъри са били влюбени в нея. Трябва да се пази паметта за такива личности. Малцина са актьорите, оставили такава запомняща се следа в историята на българското кино и театър." - това каза при откриването на изложбата доц. д-р Тодор Чобанов.

Д-р Чобанов благодари на Теодора Шарланджиева – дъщерята на Невена Коканова, която предостави фотографиите от личния си архив, и на Георги Тошев за идеята съвместно да отбележим тази годишнина.

На представянето на изложбата присъства и председателя на постоянната комисия по култура, наука, образование и културно многообразие към Столичния общински съвет Малина Едрева. 

Повечето фотографии от изложбата се показват за първи път. Те са запечатали мигове от житейския път на актрисата. Изложбата ще бъде в Градската градина до 3 януари 2019 г. И това е едно от събитията, посветени на талантливата българска актриса.

Този месец предстоят още:
14.12. – 18,30 ч. – Сатиричен театър – откриване на изложбата „Невена и Сатирата“; с участието на Калин Сърменов – директор на театъра, и приятели на Невена Коканова.
През месец декември – кино „ОдеонТоп Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)