Избрани Новини

Сводник, принуждавал насила непълнолетни да проституират, обжалва година затвор

Крими

12-12-2018, 19:12

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът подлъгвал с пари обещания наивните момичета

Със своя присъда от 1365/2018 г., Районен съд – Велико Търново е признал подсъдимия Николай С. Н. за виновен в това, че в периода от февруари 2017 г. до 21.03.2017 г., в гр. Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, на няколко пъти, свеждал (чрез осигуряване на лица от мъжки пол) към съвкупление три лица – жена на 19 години и две непълнолетни момичета на 17 и 15 години, като деянието е извършено с користна цел и в същия период е предоставял систематически помещение – апартамент във Велико Търново на различни лица за полови сношения и блудствени действия.

Със същата присъда подсъдимият е признат за виновен и в това, че в периода от края на февруари 2017 г. до 21.03.2017 г., в гр. Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, на няколко пъти, чрез обещания, даване и получаване на облаги – парични средства, набирал лица, ненавършили 18 години, с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им.

Първоинстанционният съд определил едно общо наказание измежду определените за отделните деяния, а именно 1 година лишаване от свобода, която подсъдимият да изтърпи при общ режим, както и да заплати 5000 лева глоба в полза на държавата.

Делото в Окръжен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивна жалба от защитника на подсъдимия.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)