Избрани Новини

Разложките деца помагат на връстници в нужда

Организираха благотворителен концерт и базар

Великолепният благотворителен концерт на талантите на разложката гимназия стопли сърцата на стотиците гости.

Всички открехнаха душите си и с радост и огромно желание закупиха прекрасно изработените сувенири, картички, лакомства от благотворителния базар.
„Всичко започна преди седем години в класната стая”, споделя преподавателят Росица Тумбева. Идеята е била да се даде възможност за изява на талантливи деца. През следващите години събитието се пренася в читалището, а в него започват да се включват все повече ученици и учители от училището. Заразени от вълшебството на коледния дух, участниците си поставят все по-високи цели и увличат след себе си нови последователи. Инициативата се превръща в общоградско събитие и за първи път тази година ще се проведе в големия салон на Народно читалище „15.IX. 1903-1909 г.” - Разлог.
Зрителите на концерта влязоха в импровизираното телевизионно студио на учениците „Винаги в час” и се потопиха в атмосферата на коледния ден. Участниците пресъздадоха различни обичаи, като най-малките се превъплътиха в сурвакари. Звучаха коледни песни и класическа музика, имаше и танци.
„Ние, учениците от 9б клас на СУ ,,Братя Каназиреви" ежегодно участваме в Коледния базар с огромен ентусиазъм. Привърженици сме на доброволческите инициативи. За нас участието в базара не е задължение, а уникална ценност, учеща ни на загриженост, съпричастност и доброта! Идеята на базара е да помогнем на деца в нужда и да покажем, че всички хора сме равни и винаги трябва да се подкрепяме взаимно. Има ли по-хубаво нещо от това да правиш добро?! Помагай на хората в нужда без да търсиш възнаграждение. Бъди Човек и прави добро!”



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)