Избрани Новини

Прокуратурата поиска постоянен арест на Димитър, изнасилил и убил баба Петра от Бяла черква

Крими

11-12-2018, 10:52

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наркоманът нахлул и в друга къща, но избягал

Окръжна прокуратура – Велико Търново днес внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 18-годишния Димитър, който изнасили и уби възрастна жена в гр. Бяла черква. С постановление на наблюдаващ прокурор лицето е задържано за 72 часа до довеждането му пред съда.

Димитър Г. е привлечен от прокуратурата в качеството на обвиняем  за това, че 6.12.2018 г. в град Бяла черква изнасилил зверски 70-годишната Петра С., като я удрял с юмрук в лицето и я задушил, притискайки устата и носа на жертвата с ръка. Извършеното престъпление представлява особено тежък случай.

Прокуратурата счита, че от събраните доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че Д.Г. е извършил престъплението, в което е обвинен и, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съществува и реална опасност същият да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои съдът да се произнесе по направеното искане.

Преди да убие баба Петра, Димитър празнувал Никулден, пил алкохол и употребил наркотици. В града хората твърдят, че е наркоман отдавна. 18-годишният циганин опитал да изнасили друга възрастна жена, но се уплашил, след като разкървавил лицето и избягал. Тогава нахлул в дома на 70-годишната Петра и извършил зловещото престъпление.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов