Избрани Новини

БНР Благоевград празнува 45 години!

Концертът "Земя на песни" е от 18 часа

Днес Радиото на Югозапада отбелязва своите 45 години. По този повод Радио Благоевград организира тържествен концерт-спектакъл "Земя на песни". Концертът ще бъде в големия салон на Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград и ще представи най-новата музикална продукция на Радио Благоевград. 

Музикалният проект "Земя на песни" включва 14 изпълнения по обработки на композиторите Валери Димчев и Петьо Кръстев. Основната идея е да бъдат представени спецификите на отделните локални стилове в Югозападна България. Повечето от изпълнителите – млади, но вече утвърдени певци и инструменталисти са свързани с четиринайсетте общини на Благоевградска област, които до голяма степен се припокриват с отделните фолклорни подрегиони. Музикалната селекция е обогатена и от образци на преселническите групи от Вардарска и Егейска Македония.   

Вярно на своите дългогодишни традиции в областта на представяне на фолклорната музика, Радио Благоевград предлага на своите почитатели една съвременна и въздействаща концепция за интерпретация на богатото културно наследство от Югозападна България. Участвата изпълнителите Румяна Филкова, Димитър Касапинов и МФГ "Банскалии", Кинче Вълчева, Айшен Осенска, Милко Бошнаков, Фатме Кальор, Елена Толева, Карамфил Божиков, Иван Гоцев, Илиян Юручки, МФГ "Огражденска четворка", Емилия Трайкова, Анелия Трендафилова, Мариана Манолева, Исуф Лиманов.

В спектакъла участва и Студентският фолклорен ансамбъл към Югозападния университет "Неофит Рилски" с главен художествен ръководител проф.Николай Цветков.

Хореография и режисура: Николай Цветков и Георги Гаров, художник Мартина Иванова.

"Земя на песни", 11 декември, 18.00 часа, големия салон на Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград

Вход свободен!

Концертът ще бъде предаван пряко по Телевизия Родина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов