Хиляди студенти се събраха за празник в Банско

Повечето са резервирали пакети с по две нощувки

Хиляди студенти се събраха в курорта Банско, за да празнуват студентския празник, предаде БНР. Повечето  са резервирали пакети с по две нощувки и твърдят, че цените са съобразени с възможностите им.

Освен академичната младеж от българските висши училища, през последните години 8-ми декември е припознат като празник и от гръцките студенти, които пристигат в Банско, а на днешния към тях се присъединяват и техни колеги от Турция, сподели за "Хоризонт" Марин Бистрин, който е председател на Туристическия съюз в Банско.

Каква е емоцията и претенциите на студентите:

“Усмихнати, ентусиазирани. Студенти сме в Софийския университет. Банско е мястото, където тази година ние ще прекараме нашия студентски празник“, каза една от запитаните, а друга добави:

“За втора година сме тук и офертата е страхотна. По джоба ни е на всички“.

За сигурността на студентския празник и спокойствието на обществените места са се погрижили местната власт и полицейски екипи, които патрулират денонощно в курорта. Дали ще се придържат към новите правила за шума, обясни Георги Икономов, кмет на Банско:

"В Банско почти не е имало проблем за шума, защото всичко е на закрито, дискотеките са добре шумоизолирани. Естествено, че винаги покрай студентския празник заведенията са по-шумни, улиците са по-шумни. В крайна сметка ние сме курорт и е нормално да е така. Не сме пансион да караме хората в 22.00 часа да си лягат. Просто се надявам и се моля да няма някакви инциденти. Това е основното, което ме притеснява. Иначе шумът не“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен