Избрани Новини

Ще има ли сняг по Коледа и Нова Година?

През целия декември в планините ще вали сняг

Синоптикът Евгения Егова беше гост в сутрешния блок на БНТ. Тя обясни, че при мъглата трябва да имаме достатъчно количество влажност. При смога компонентът със замърсителя е много по-голям, отколкото при мъглата. В смога замърсителят е индустриален. Това е опасно, защото тези химични вещества, които не са в естествения си състав а атмосферата могат да влязат в химична реакция, която да бъде доста опасна за хората.

В районите от Дунавската равнина, областите София, Кюстендил и Перник има в сила жълт код. Там има мъгла и слънцето не може да пробие. Температурите остават доста ниски.

През целия декември в планините ще вали сняг. През първото деседневие имаме повишена динамика. Ще има валежи в сряда през нощта. Към края на седмицата остават условията за мъгли. През по-голямата част от второто деседневие времето ще е без валежи. Ще се образуват мъгли в равнините и котловинните части на страната. Към началото на третото деседневие динамиката ще е повишена. Ще има валежи от дъжд и сняг.

Около Коледните празници ни очаква слънчево време и повишение на температурите. С наближаването на Нова година ще започнат валежи първо от дъжд, а после от сняг.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов